FRI FRAKT ÖVER 499 :-
SNABB LEVERANS
FÖRLOSSNINGSGARANTI
PRISGARANTI
STORT SORTIMENT
PRE SUMMER SALE är igång!

Bilbarnstol - vad ska man tänka på?

När det gäller att köpa en bilbarnstol är det viktigt att tänka på säkerhet, kvalitet och bekvämlighet. Att välja rätt bilbarnstol är en viktig investering för ditt barns säkerhet och komfort.

En av sakerna att tänka på är storleken på bilbarnstolen så att du väljer rätt variant för den som du behöver just nu. Din bilbarnstol bör dels vara lämplig för din bil och passa ditt barn storlek och ålder. För nyfödd brukar babyskydd (0-13 kg) vara det man använder först, det finns även bilbarnstolar som kan användas från nyfödd upp till 4 års ålder där du börjar med spädbarnsinlägg. I Sverige är det vanligt att börja med babyskydd för att sedan gå över till bakåtvänd bilbarnstol som då används från ca 6 mån - 4 år. Vissa bilbarnstolar kan användas och transportera ditt barn i bilen bakåtvänd hela vägen upp till 7 års ålder. 
Slutligen är det en framåtvänd bältesstol som användas. I Sverige är rekommendationen att åka bakåtvänt till minst 4 års ålder (vi ser gärna att längre än så) men där framåtvända bilbarnstolar ofta är tillverkade från ca 3,5 års ålder upp till 12 år. Detta då stolarna anpassas till fler marknader än Sverige. Om ni endast ska använda bältesskudde behöver ditt barn vara minste 125 cm innan detta börjar användas. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för vikt och längd, samt säkerhetsstandarder så att din barn alltid färdas säkert i bil. R129 är den senaste säkerhetsstandarden som garanterar en bra mängd säkerhet i bilstolen som skyddar ditt barn. Vissa stolar är även PLUS-testade som är världens strängaste test och garanterar säkerheten för ditt barn i bilbarnstolen. 

Utöver säkerhet är bekvämlighet är också en viktig faktor att tänka på när du köper en bilbarnstol åt ditt barn. Bilbarnstolen är bör med fördel enkel att installera och ta bort, samt ha justerbara funktioner som gör att den kan anpassas efter ditt barns storlek och vikt.

Slutligen är det viktigt att välja en bilbarnstol från en välkänd tillverkare gäller kvalitet och säkerhet, detta är saker som garanteras när du köper bilbarnstol hos Pyret & Snäckan.
Att läsa recensioner från andra föräldrar och söka efter rekommendationer kan hjälpa dig att välja rätt bilbarnstol och tips för ditt barn.


Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på säkerhet, kvalitet och bekvämlighet när du köper en bilbarnstol. Genom att välja rätt bilbarnstol kan du ge ditt barn den bästa möjliga skyddet under bilresor.

 

isofix.jpg