FRI FRAKT ÖVER 499:-
SNABB LEVERANS
FÖRLOSSNINGSGARANTI
PRISGARANTI
BUTIK I STAFFANSTORP
KAMPANJ! -20% ALLT FRÅN UPPABABY

Hur underhåller man barnen i bilen vid en längre resa?

Våra bästa tips för att göra bilresan så härlig som möjligt för hela familjen! Ska ni ut och köra en längre sträcka? Då kan man behöva all hjälp man kan få som småbarnsförälder. Nedan har vi samlat våra bästa tips.
 

 1. 1. Slå in paket med leksaker (ett paket får öppnas varje timme). Små barn tycker själva presentöppningen är mer spännande än innehållet många gånger. Innehållet är förslagsvis saker som kan stimulera och ge en kul upplevelse i bilen. Detta går att variera utifrån barnets ålder.

 2. 2. Vem ser först en...
  .. Gul bil.
  .. Ko.
  .. Stoppskylt.
  .. Volvo.
  .. Kyrka.
  Listan kan bli lång. Anpassa saker och svårighetsnivå utifrån barnets ålder.
   

 3. 3. Något att tugga på. Säger kanske sig själv men ingen ångrar en välpackat mat och snacklåda när man väl är ute på vägarna.
   

 4. 4. Ljudböcker. Finns där någon bok som hela familjen hade uppskattat? Lyssna på den tillsammans i bilen för att sedan kunna prata om ditt barns upplevelse av boken.
   

 5. 5. Sjung som aldrig förr. Detta tips kanske inte går hem hos alla familjer men ge det en chans. Sjung tillsammans i bilen, se till att ha med dig texterna till dina barns favoritlåtar.
   

 6. 6. Beröm. Barnets upplevelse i bilen är oftast att det känns som att det tar jättelång tid. "När är vi framme" efter 10 minuter kanske känns igen? Ligg steget före och beröm ditt barn och berätta att nu har vi åkt så här stor del av resan.
   

 7. 7. Läsplattan. Kanske det mest självklara tipset, men om den någon gång är värd sin vikt i guld så är det i bilen. Se till att den är fylld med utvecklande och roliga appar (här kan man hitta guldkorn i det flesta åldrar om man söker i Play eller App-store). Tänk på att ladda ner så att filmer fungerar även offline om tillgång till internet ej finns.
   

 8. 8. Stopp. Se till att ha boka in mini-pauser för att hela familjen kan få röra på sig lite, få frisk luft och gå på toaletten.
   

 9. 9. Sömn. Sover ditt barn fortfarande på dagen? Utnyttja detta med att tajma in dessa stunder. Vid långa resor kan det även vara skönt att försöka köra efter barnen har somnat. Givetvis med hänsyn till förarens trötthet.
   

 10. 10. Plastpåsar. Många barn blir tyvärr lätt åksjuka. Se till att ha plastpåsar nära till hands om olyckan är framme.