FRI FRAKT ÖVER 499:-
PRISGARANTI
FÖRLOSSNINGSGARANTI
SNABB LEVERANS
BUTIK I STAFFANSTORP
♡ BUGABOO SUMMER SALE - 10-20% rabatt på utvalt

Vad är ADAC-testet?

Vad är ADAC testet?
ADAC är Europas största oberoende bilintresseorganisation och utför Europas största test av bilbarnstolar. Det är resultatet av ett pan-europeiskt samarbete för att skapa en europeisk standard för tester och kvalitetssäkring av bilbarnstolar.  ADAC är en helt oberoende testorganisation baserad i Tyskland som genomför och utvärderar kollisionstester

- ADAC besöker butiker två gånger om året för att oberoende välja ut nya produkter för tester, som testar både frontal- och sidokollisioner för att få optimal analys och data.
- Tesultaten från ADAC:s tester används flitigt av oberoende konsumentorganisationer, som exempelvis Råd & Rön.
- ADAC-resultatet baseras på de tre viktigaste kriterierna: Säkerhet (50%), Funktion (40%) och Ergonomi (10%).
- Testbetygen

ADAC-testet är alltså en heltäckande utvärdering som inte bara omfattar kollisionstester utan även användarvänlighet. Varje steg i testprocessen utvärderas noggrant och tilldelas poäng, och det slutliga resultatet är en sammanvägd bedömning baserad på samtliga poäng. 

Vad gör ADAC-testet annorlunda jämfört med standardgodkännandetesterna?
ADAC testet är inte bara omfattande och heltäckande, utan kollisionstesterna är också mer krävande än standard krocktester. Bilbarnstolarna utsätts för högre hastigheter i både front- och sidokollisioner, samtidigt som en större bredd av resultaten tas i beaktande och utvärderas.

Vad står ADAC för?
ADAC, Allgemeiner Deutscher Automobil-Club