FRI FRAKT ÖVER 499 :-
SNABB LEVERANS
FÖRLOSSNINGSGARANTI
PRISGARANTI
STORT SORTIMENT
♡ Home sweet home - kampanj upp till 30% rabatt

Att välja rätt barnvagn

När ditt barn äntligen har kommit väntar mycket tid för kärlek. Livet som förälder är dock fyllt av spännande utmaningar, lekar och händelser, så det kan ibland kännas svårt att hinna med saker och ting. Att förbereda vissa saker innan barnet kommer kan vara skönt för att lätta på stressen. Förutom babykläder, blöjor och gosedjur behöver du även en barnvagn. Att välja barnvagn är verkligen inte lätt och det är mer eller mindre en djungel att gå igenom för att hitta rätt variant. Vi hjälper dig reda ut olika barnvagnsmodeller för att ditt val ska bli så enkelt som möjligt.

Säkerhet och komfort

Ditt barns säkerhet är det absolut viktigaste när det kommer till valet av barnvagn. Barnvagnen ska vara robust, tålig och självklart även bekväm för barnet. Med andra ord är stötdämpning viktigt så att barnet kan sova ostört när du är ute och promenerar. När det kommer till valet av barnvagnsmodell finns det egentligen inget klockrent svar eftersom många modeller kan vara lämpliga och det är många faktorer som spelar in. Först och främst är det bra att fundera på hur du ska använda barnvagnen. Om du exempelvis endast ska promenera lugn till affären, strosa lite på stan eller gå och handla med barnvagnen, kan du satsa på en robust och rejälare variant. Fördelen med denna sort är att barnet ligger stabilt och behöver inte besväras av skumpiga färder. Dessutom brukar dessa vagnar även ha bra förvaringsutrymmen, perfekt när du behöver få med dig matkassar hem.

Det vanligaste valet av den första barnvagnen är en ligg- eller kombivagn. Liggvagnar, är som namnet antyder, en barnvagn där barnet kan ligga. Dessa vagnar är perfekt när du precis fått ditt barn och barnet ändå mestadels ligger och sover. Med tiden kan du behöva byta ut vagnen eftersom barnet kommer att vilja sitta upp. Fördelen med att endast köpa en liggvagn istället för en kombivagn, är att barnet får mer utrymme i vagnen. Du får med andra ord plats med gosiga åkpåsar och varma filtar utan att det känns trångt för barnet. Kombivagnar är också mångas favoritval eftersom du får en ligg- och sittvagn i en och samma barnvagn. Du byter enkelt ut själva liggdelen mot en sittinsats när barnet blivit lite äldre. Fördelen är såklart att du kan använda barnvagnen mycket längre och byta ut delarna. Nackdelen kan vara att kombivagnar känns trängre.

Terräng- eller stadskörning?

För dig som bor på landet och som gärna är ute och promenerar i skogen är en stabilare och större vagn ett bättre val. Här är det viktigt att barnvagnen har rejäla hjul med bra svängradie, samt att vagnen är ordentligt stötdämpande. Om du bor i stan och ofta åker buss, tunnelbana och liknande, kan det vara bättre med en barnvagn i en lättare konstruktion. Här kan det vara fördelaktigt att välja en vagn som du enkelt fäller ihop och fäller upp. Hos oss hittar du många bra och enklare barnvagnar som passar perfekt för just stadskörning. Vår barnvagnsmodell Smile II från Britax är exempelvis en mångfunktionell barnvagn i lätt konstruktion och som är en kombinerad sitt- och liggvagn.

Sulky, sittvagn eller paraplysulky?

När barnet blivit lite äldre kommer han eller hon inte ha behov av att ligga ner lika mycket. För äldre barn är de bästa alternativen sulky, sittvagn eller paraplysulky. En sulky är som en kombination av både paraplyvagn och sittvagn. Sulkyn är en barnvagn som är enkel i modellen och som snabbt går att fälla ihop och bära med sig. Här hittar du ett stort utbud av kvalitativa sulkys i olika modeller. Vissa är enklare i konstruktionen och passar perfekt för shoppingturen eller när du ska köra barnen till dagis.

Sittvagnen är mer robust än sulkyn och passar väldigt bra för de lite större barnen. Många av våra sittvagnar har löstagbara sittdelar som går att byta ut mot liggdelar. Beroende på hur du ska använda din barnvagn har vi ett stort utbud av sittvagnar som lämpar sig såväl till den lugna shoppingturen som till en rask promenad i skogen. Vi har även vagnar med bra platsutrymme vilket gör att du enkelt får med dig skötväska och andra saker.

Ergonomi

Förutom säkerhet, komfort för barnet och smarta funktioner är det ännu en sak som är viktig att kolla upp när du väljer barnvagn – ergonomin. Eftersom det är du som förälder som kommer att dra omkring vagnen är det viktigt att den känns bekväm för dig. Det är bra om styret är ställbart så att du kan ställa in det i en passande höjd. Prova även att se hur det känns att lägga i barnet och ta upp barnet ur vagnen, detta är något du kommer att göra många gånger.