FRI FRAKT ÖVER 499:-
PRISGARANTI
FÖRLOSSNINGSGARANTI
SNABB LEVERANS
BUTIK I STAFFANSTORP
♡ BUGABOO SUMMER SALE - 10-20% rabatt på utvalt

Jag är gravid - vad nu?

Som gravid kan det uppstå många frågor och funderingar, här har vi samlat några funderingar som många gravida går igenom och svar på dessa.

jag_är_gravid.jpg

Jag kan inte förstå att jag är gravid, är det vanligt?

Absolut. Det är en stor sak att ta in och det är väldigt vanligt att man inte riktigt kan förstå att det är sant till en början, det brukar sjunka in med tiden. Det finns med andra ord mer än en anledning till att man är gravid i nio månader. 

gravid.jpg

Jag mår så dåligt, när kommer jag må bättre?

Att vara gravid är inte en dans på rosor (även om det är många som mår hur bra som helst under hela graviditeten). Illamående, halsbränna, foglossning, konstant trötthet... Ja, listan kan bli lång. För många är den första trimestern (första tre månaderna) den jobbigaste när det kommer till illamående och trötthet. Detta blir oftast lite lättare under den andra trimestern. Sen i slutet av graviditeten (tredje trimestern) kan man känna sig trött igen, få problem med halsbränna, behöva gå upp och kissa på natten och överlag känna sig obekväm. 
babyprodukter_1.jpg

Vad behöver jag köpa innan barnet kommer?

Vi tycker att samtliga saker är praktiska att ha på plats innan bebisen kommer (då du kommer ha fullt upp när bebisen väl är här).

- Babynest
- Spjälsäng eller bedside crib
- Babyskydd (om du har bil)
- Barnvagn
- Kläder 
- Blöjor
- Våtservetter 
- Muslinfiltar
- Bröstpump
- Ersättning (med flaska)
- Kräm för såriga bröstvårtor om du ska amma
- Nappar
- Babymonitor
- Bärsele
babyprodukter_2.jpg
Hur ont gör det att föda barn?

Att undra hur ont det gör att föda barn är väldigt vanligt i slutet av graviditeten. Upplevelsen är olika från kvinna till kvinna. Ingen förlossning är den andra lik. Men det gör väldigt ont och det är svårt att beskriva på vilket sätt då en förlossning består av olika delar och smärtan uppfattas olika. Vårt bästa råd är att försöka gå in med så positiv energi som möjligt och att prata med sin barnmorska inför förlossningen. Men en sak är säker, alla kvinnor som har gått igenom en förlossning är superhjältar. 


Hur är det att vara mamma, kommer jag känna kärlek till barnet direkt?

Vissa känner en stark kärlek i samma stund som barnet är ute, för andra kan det ta längre tid innan man känner en stark koppling till sitt barn. Att föda barn är otroligt utmattande, lägg till sömnbrist och hormoner på det. Det är absolut inte konstigt att man inte känner att allt är toppen och det är viktigt att inte känna någon skuld för detta. Ta det i din takt och glöm inte bort dig själv. Känner man sig nedstämd under en längre period är det dock viktigt att prata med sin barnmorska, då det kan vara förlossningsdepression som ska tas på allvar. 

Vi hoppas att du har fått svar på några av dina funderingar och vi önskar dig stort lycka till!